Bodrum, Muğla‘nın cennet ilçelerinden ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri. Dünyanın da yaz turizmi bakımından yakından tanıdığı Bodrum, aynı zamanda günün her saatinde renkli ve canlı yaşamıyla, eğlence turizminin de önemli merkezlerinden. Antik çağlardaki ismi Halikarnassos olan Bodrum’un daracık sokakları, yemyeşil doğası ve beyaz evleri, deniz, kum ve güneşin muhteşem birleşimi, bu güzel ilçeyi Ege’nin en güzel yerleşimlerinden bir yapıyor.
BODRUM KALESİ
Bodrum Kalesi, 1522 yılında St. Jean Şövalyeleri‘nin kalesi olarak inşa edilen Bodrum Kalesi, Bodrum’un sembolü olarak ön plana çıkıyor. İki liman arasına üç tarafı deniz ile çevrili kayalıklar üzerine kurulmuş Bodrum Kalesi, günümüzde Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanılıyor. Kalede; Türk Hamamı, Karyalı Prenses Salonu, Klasik Devir Salonu, Amphora ve Cam Batığı Salonu gibi bölümlerde sergilen, eski dönemler hakkında ipuçları sunan pek çok önemli koleksiyonlara ait eserleri görebilirsiniz.
BODRUM SUALTI ARKEOLOJİ MÜZESİ
Bodrum Kalesi içinde yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzeleri arasında yer alıyor. Görülmeye değer önemli eserleri bünyesinde barındıran müzeyi, Bodrum gezilecek yerler listesinin ilk sıralarına ekleyebilirsiniz. Sualtı hazinelerinin büyüsüne kapılmak isterseniz yılın her döneminde hizmet veren Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni belli bir ücret karşılığında gezebilirsiniz.
HALİKARNAS MOZOLESİ
Kral Mausolos için kız kardeşi ve karısı tarafından yaptırılan Halikarnas Mozolesi, Dünyanın Yedi Harikası listesinde bulunuyor. Yunan ve Mısır mimarisinden izler taşıyan ve yapıldığı dönemde oldukça görkemli bir mimariye sahip olan büyük anıt mezar, turistlerin ilgi odağı olan önemli gezi noktaları arasında yer alıyor. Günümüzde açık hava müzesi olarak düzenlenen ve çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapan mozole alanında çeşitli kabartmaları, kalıntıları ve mimari parçaları görebilirsiniz.
ZEKİ MÜREN SANAT GALERİSİ
Zeki Müren’in son zamanlarını geçirdiği Bodrum’da bulunan evi, 2000 yılından itibaren müze olarak hizmet veriyor. Alt katı sanatçının kullandığı şekilde dekore edilen ve üst katı müze olarak kullanılan iki katlı sanat galerisinde; Zeki Müren’in sahne kostümlerini, özel eşyalarını, aldığı ödülleri, hayranlarının yazdığı mektupları görebilirsiniz. Pazartesi günleri hariç diğer günler hizmet veren Zeki Müren Sanat Galerisi‘ni belli bir ücret karşılığında ziyaret edebilirsiniz.
ANTİK TİYATRO
Bodrum’da Klasik çağdan günümüze kadar ulaşabilen tek yapı olan Antik Tiyatro, Anadolu’nun en eski tiyatroları arasında yer alıyor. 60’lı yıllarda restore edilen ve 13 bin kişilik kapasiteye sahip olan Antik Tiyatro, yılın belirli dönemlerinde çeşitli festivallere ve konserlere ev sahipliği yapıyor. Eski çağlarda Dionysos uğruna kurbanlar verilen Antik Tiyatro’da tarihten izler bulabilirsiniz.
TAVŞAN ADASI
Gümüşlük Koyu ile etrafı çevrelenen Tavşan Adası, eşsiz doğası ve mükemmel gün batımı ile Bodrum gezilecek yerler listenizde mutlaka bulundurmanız gereken gezi noktaları arasında yer alıyor. Myndos Antik Kent‘inden kalan denizin içindeki Kral Yolu‘ndan yürüyerek adaya ulaşabilirsiniz. Keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceğiniz Tavşan Adası’na denizin içinden yürünerek ulaşılabiliyor olması da eğlenceli bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.
BARLAR SOKAĞI
Bodrum Gümbet’te yer alan ve gece hayatının en popüler noktası olan Barlar Sokağı; mekanları, müzikleri, renkli ve hareketli atmosferi ile eğlenmeyi sevenler için son derece uygun olan noktalar arasında bulunuyor. Dilerseniz tatiliniz sırasında eğlencenin kalbi Barlar Sokağı’na uğrayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.
BİTEZ PLAJI
Bodrum’a yaklaşık olarak 8 km‘lik bir mesafede bulunan Bitez Plajı, Bodrum’un en popüler halk plajları arasında yer alıyor. Şarkılarda bahsi geçen Bitez Plajı, yemyeşil ağaçların eşlik ettiği masmavi ve pırıl pırıl denizi ile gezginleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Bitez Pilajı’nda dalga sesleri arasında güneşlenebilir, denize girebilir ve huzurlu zaman geçirebilirsiniz.
MYNDOS KAPISI
Halikarnassos‘un giriş kapılarından biri olan ve M.Ö 360’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Myndos Kapısı, Bodrum tarihini gözler önüne seriyor. Etrafında Türk mezarlığının, Helenistik ve Roma dönemlerine ait tonozlu mezarların yer aldığı Myndos Kapısı’nın bulunduğu alanı geziniz sırasında ziyaret edebilirsiniz.
PEDESA ANTİK KENTİ
Leleg şehirlerinden biri olan ve muhafaza edilerek günümüze kadar ulaşması sağlanan Pedesa Antik Kenti, Bodrum yakınlarında yer alıyor. Antik kentten günümüze çok fazla tarihi parça kalmasa da Bodrum’un tarihi dokusunu yansıtan Pedasa’ya dilerseniz Bodrum turunuz sırasında uğrayabilirsiniz.
YALIKAVAK MARİNA
Lüks seçenekleri ile dikkatleri üzerine çeken Yalıkavak Marina; restoranları, kafeleri, eğlence mekanlarını, lüks mağazaların sıralandığı alışveriş merkezlerini ve sanat galerilerini bünyesinde bulunduruyor. Şık ve elegan mekanlara ilgi duyanlar için ideal olan Yalıkavak Marina’ya dilersiniz uğrayabilirsiniz.
GÜVERCİNLİK
Bodrum’a yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Güvercinlik, Bodrum’un önemli turistik beldeleri arasında bulunuyor. Sevimli bir balıkçı mahallesi olan Güvercinlik’i dilerseniz günübirlik gezebilir ya da birkaç gününüzü ayırarak manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Şehir karmaşasından uzakta sakin ve huzurlu vakit geçirmek isteyenler için ideal olan beldeyi gezi listenize ekleyebilirsiniz.
TÜRKBÜKÜ
Bodrum’un bir diğer turistik mahallesi olan Türkbükü, özellikle yatlar için önemli tatil beldeleri arasında sayılabilir. Etrafı tepeler ile çevrili olduğu için yat sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilen koylara sahip olan popüler tatil beldesi, her yıl çok sayıda tatilciye ev sahipliği yapıyor. Özel olarak düzenlenen plajları ve pek çok otel seçeneği ile öne çıkan Türkbükü’nü ziyaret ederek beldenin eğlenceli atmosferinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Bodrum gezilecek yerler yazısı boyunca Bodrum ve çevresinde gezip görmeniz gereken en önemli yerler hakkında bilgiler paylaştım. Eğer Bodrum tatilinizde zaman sorununuz yoksa Bodrum gezilecek yerler listenize şu noktaları da ilave edebilirsiniz; Kargı Koyu, Hurma Sahili, Gümüşlük, Bardakçı Koyu, Bargilya (Eski Tuzla), Kaya Mezarları, Çıfıt Kalesi (Aspat), Adliye Camii, Dibeklihan ve Mustafa Paşa Camii.